Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2019 m. lapkricčio 21 d.
Laikas 09:53:59

MĄSTYK ŽALIAI » Apie muilo sudėtyje esantį Petroleum Distillate

2015-01-15

muilas

Skaitytoja klausia pagalvok.lt cheminių medžiagų ekspertės:

„Norėjau paklausti, ką žymi kosmetikos priemonių sudėtyje rašomas Petrolium Distillates? Pirma asociacija kyla su kažkokiomis iš naftos išgaunamomis medžiagomis, visagalis google deramai nepaaiškina, kas tai yra, o visgi norisi žinoti, kuo kasdien plauni savo odą, plaukus. Kartu dar norėčiau paklausti apie šios sudedamosios medžiagos naudojimo kosmetikos priemonėse dažnumą ir kokias funkcijas ji turėtų atlikti, kokių savybių suteikti produktui? Ar galimas žalingas poveikis?” – R.V.

Ekspertės atsakymas:

„Jūs esate teisi, tai medžiaga iš naftos, tik jos pavadinimas rašomas Petroleum Distillate. Naudojama kaip tirpiklis arba putojimą reguliuojanti medžiaga. Toksiška vidaus organams, linkusi kauptis organizme ir nesiskaidyti. Dar kitaip ši medžiaga etiketėje gali būti vadinama LIGHT LIQUID PARAFFIN; PETROLEUM DISTILLATE; STODDARD SOLVENT; NAPHTHA, SOLVENT; ORGANIC SOLVENTS, STODDARD SOLVENT; PETROLEUM DISTILLATE FRACTIONS; SOLVENTS, NAPHTHAS; STODDARD SOLVENT (ACGIH:OSHA); WHITE SPIRITS.
Tai nėra pati kenksmingiausia medžiaga, tačiau dėl to, kad neskaidoma ir linkusi kauptis organizme, mes siūlome jos vengti”.


Wikimedia Commons nuotr.

pagalvok

Susiję straipsniai


Kiti komentarai

Komentarų nėra.

Komentuoti

*
*

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas