Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2019 m. birželio 16 d.
Laikas 11:50:43

MITYBA » Maistas



8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai)

8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai) (0)

2016-06-07
Ridikėliai – viena ankstyviausių daržovių, idealiai tinkanti salotoms. Daugeliui žmonių patinka šios traškios, ryškiaspalvės, aštroko skonio šakninės daržovės, todėl paprastai jos vartojamos žalios. Ridikėliai gali būti apvalūs arba pailgi, skirtingų spalvų – nuo raudonos iki baltos. Jauni, sveiki ridikėlių lapai taip pat valgomi ir juos reikėtų ruošti panašiai kaip špinatus. Jų valgyti žalių nerekomenduojama, nes lapeliai padengti plaukeliais, galinčiais dirginti burnos gleivinę arba kūno odą.

Skaityti daugiau »
Išskirtinio produkto galia

Išskirtinio produkto galia (0)

2016-05-03
Bičių pienelis – vienas iš galingiausių gyvūninės kilmės biostimuliatorių. Tai bičių darbininkių liaukų sekretas, kuriuo iki 3 dienų maitinami bičių darbininkių, tranų vikšreliai, bičių motinėlės vikšrelis ir suaugusi bičių motinėlė.

Skaityti daugiau »
Kaip slopinti apetitą?

Kaip slopinti apetitą? (0)

2016-05-02
Rodos, numesti svorio taip paprasta. Tereikia sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį. Tačiau čia iškyla problema. Ką daryti, kad nekiltų alkio priepuolis, kaip slopinti žvėrišką apetitą? Laikantis dietos išsiskiria daugiau alkio hormono grelino, kuris skatina daugiau valgyti. Paprasti patarimai padės išvengti alkio jausmo ir greičiau sulieknėti.

Skaityti daugiau »
10 priežasčių dažniau valgyti jūros kopūstų (+ receptai)

10 priežasčių dažniau valgyti jūros kopūstų (+ receptai) (0)

2016-04-28
Jūrų kopūstai – tikra įvairių maistinių medžiagų saugykla. Reguliariai juos valgant nereikės jaudinti dėl vitaminų trūkumo. Jūros kopūstuose gausu A, E, C, D, B1, B12, B2 vitaminų. Be to, juose daug jodo, natrio, bromo, kobalto, magnio, cinko, geležies, mangano, kalio, fosforo, azoto, sieros ir kitų mikroelementų.

Skaityti daugiau »
Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus

Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus (0)

2016-04-26
Yra nemažai gėrimų (daugiausiai – arbatų), kuriuos rekomenduojama gerti norintiems numesti svorio. Jų veikimo principas pagrįstas apetito slopinimu (todėl žmogus suvartoja mažiau kalorijų) ir riebalų deginimu. Pastarasis procesas vadinamas termogeneze – kitaip tariant, organizmas išskiria šilumą ir skaido riebalus. Tikriausiai jums pažįstama situacija, kad suvalgius ko nors aštraus, išmuša karštis ir išpila prakaitas. Paprastai termogenezės procesas ne toks intensyvus ir pastebimas. Beje, svarbu nepamiršti, kad kovojant su antsvoriu vien tokiais gėrimais pasikliauti neverta – problemą reikia spręsti kompleksiškai: mažiau valgyti, vengti saldumynų, daug angliavandenių ir riebalų turinčių produktų, daugiau judėti.

Skaityti daugiau »
Ruošiamės Velykoms: kiaušinių dažymas natūraliais dažais ir įdomiais būdais (foto)

Ruošiamės Velykoms: kiaušinių dažymas natūraliais dažais ir įdomiais būdais (foto) (13)

2016-03-23
Kiaušinių marginimas natūraliais dažais – vienas pigiausių ir paprasčiausių būdų. Vietoj to, kad eitumėte į parduotuvę, nueikite į parką, aplankykite močiutę kaime ar tiesiog pasirauskite savo spintelėse.

Skaityti daugiau »
Begalė linų sėmenų aliejaus privalumų

Begalė linų sėmenų aliejaus privalumų (0)

2016-02-18
Dabar jau seniai pamiršta ir apie tai primena tik įrašas vasario 3 dienos kalendoriaus lapelyje, tačiau nuo seno lietuviai šią dieną šventindavo linus. Tikėta, kad tai padės prišaukti gerą kitų metų derlių. Kad ir kaip būtų buvę, linai vertinami iki šių laikų. Ne tik todėl, kad juos būtų galima laikyti nacionaliniu Lietuvos augalu. Linų sėmenys ir iš jų spaudžiamas aliejus yra be galo naudingas sveikatai. Norite sužinoti kuo? Skaitykite toliau!

Skaityti daugiau »
3 skaniausių kisielių receptai

3 skaniausių kisielių receptai (0)

2016-02-15
Kisieliai – gaivieji, tiršti gėrimai iš vaisių arba uogų, kurie, regis, neatsiejami nuo šv. Kūčių ir Kalėdų stalo. Kada tiksliai buvo pradėti ruošti kisielius dabar jau neįmanoma pasakyti, nors yra žinoma, kad pirmieji kisieliai buvo avižiniai, rauginami. Įdomu, kad kisieliaus pavadinimas kilo iš slavų kalbų („кислый “ reiškia „rūgštus“).

Skaityti daugiau »
Energijos šaltiniai ir vagys: ką reikia žinoti apie kai kuriuos produktus

Energijos šaltiniai ir vagys: ką reikia žinoti apie kai kuriuos produktus (0)

2015-11-30
Maistas – tai pagrindinis bet kurio gyvo organizmo energijos šaltinis, „degalai“, be kurių jūsų sudėtingas mechanizmas nustotų veikti.

Skaityti daugiau »
Įdomūs faktai apie ananasus

Įdomūs faktai apie ananasus (0)

2015-11-26
Kietos ir duriančios išorės, aromatingo ir skanaus vidaus ananasai – daugelio iš mūsų mėgstami vaisiai. Tačiau pasižymi jie ne tik ypatingu skoniu, bet ir vitaminų bei mineralinių medžiagų gausa. Kodėl vertėtų dažniau įtraukti ananasų į savo racioną?

Skaityti daugiau »

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas