Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2017 m. liepos 23 d.
Laikas 16:55:51

MITYBA » Receptai

Apie kalnų gyventojų pamėgtą kalmukų arbatą

Apie kalnų gyventojų pamėgtą kalmukų arbatą (0)

2016-11-17
Kalmukai – santykinai jauna etninė žmonių grupė, kurios didžiąją dalį sudaro vakarų mongolų tautos oiratų žmonės, XVII amžiuje migravę iš Centrinės Azijos į Volgos regioną. Klajoklių gentys gyvenvietes įsirengė kalnų stepių ir taigų sandūroje. Iki šiol Rusijos Federacijos ribose esanti Kalmukijos respublika padalinta į dvi dalis: į rytų žemumas ir vakarų aukštumas, kurias skiria aukštos kalvos.

Skaityti daugiau »
Žalias maistas: paprasta ir skanu

Žalias maistas: paprasta ir skanu (0)

2016-11-16
Ekologiška gyvensena populiarėja kaip ant mielių. Viduramžiais žmonės ieškodavo jaunystės eliksyro. Galbūt XXI amžiuje jį jau rado? Visus domina, kaip išlikti sveikiems ir jaunatviškiems, gyvenant mieste. Didelė oro tarša, transporto priemonių grūstys ir „dirbtinis“ maistas prekybos vietose. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių susižavi alternatyviomis mitybos idėjomis arba bent kruopelytę jų pabando pritaikyti savo gyvenime. Jei […]

Skaityti daugiau »
5 priežastys valgyti nektarinus (+ 3 receptai)

5 priežastys valgyti nektarinus (+ 3 receptai) (0)

2016-11-15
Nektarinai dažnai lieka savo giminaičių persikų šešėlyje, nors nei jų skonis, nei maistinė vertė nėra prastesnė. Prastą reputaciją nektarinai pelnė, kadangi nektarinas yra žmonių sukurtas vaisius, slyvos ir persiko hibridas, todėl, manoma, kad ne toks naudingas…

Skaityti daugiau »
Vasaros skanėstas – naminiai ledai (+ 3 receptai)

Vasaros skanėstas – naminiai ledai (+ 3 receptai) (0)

2016-06-27
Namuose pasigaminti ledų yra lengviau, nei jūs galvojate! Reikia vos kelių ingredientų, kad gautųsi skanus, gaivus ir net visai sveikas vasaros desertas. Kai norėsite pasilepinti patys arba palepinti draugus ar artimuosius, prisiminkite šiuos receptus!

Skaityti daugiau »
8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai)

8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai) (0)

2016-06-07
Ridikėliai – viena ankstyviausių daržovių, idealiai tinkanti salotoms. Daugeliui žmonių patinka šios traškios, ryškiaspalvės, aštroko skonio šakninės daržovės, todėl paprastai jos vartojamos žalios. Ridikėliai gali būti apvalūs arba pailgi, skirtingų spalvų – nuo raudonos iki baltos. Jauni, sveiki ridikėlių lapai taip pat valgomi ir juos reikėtų ruošti panašiai kaip špinatus. Jų valgyti žalių nerekomenduojama, nes lapeliai padengti plaukeliais, galinčiais dirginti burnos gleivinę arba kūno odą.

Skaityti daugiau »
10 priežasčių dažniau valgyti jūros kopūstų (+ receptai)

10 priežasčių dažniau valgyti jūros kopūstų (+ receptai) (0)

2016-04-28
Jūrų kopūstai – tikra įvairių maistinių medžiagų saugykla. Reguliariai juos valgant nereikės jaudinti dėl vitaminų trūkumo. Jūros kopūstuose gausu A, E, C, D, B1, B12, B2 vitaminų. Be to, juose daug jodo, natrio, bromo, kobalto, magnio, cinko, geležies, mangano, kalio, fosforo, azoto, sieros ir kitų mikroelementų.

Skaityti daugiau »
Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus

Gėrimai, slopinantys apetitą ir deginantys riebalus (0)

2016-04-26
Yra nemažai gėrimų (daugiausiai – arbatų), kuriuos rekomenduojama gerti norintiems numesti svorio. Jų veikimo principas pagrįstas apetito slopinimu (todėl žmogus suvartoja mažiau kalorijų) ir riebalų deginimu. Pastarasis procesas vadinamas termogeneze – kitaip tariant, organizmas išskiria šilumą ir skaido riebalus. Tikriausiai jums pažįstama situacija, kad suvalgius ko nors aštraus, išmuša karštis ir išpila prakaitas. Paprastai termogenezės procesas ne toks intensyvus ir pastebimas. Beje, svarbu nepamiršti, kad kovojant su antsvoriu vien tokiais gėrimais pasikliauti neverta – problemą reikia spręsti kompleksiškai: mažiau valgyti, vengti saldumynų, daug angliavandenių ir riebalų turinčių produktų, daugiau judėti.

Skaityti daugiau »
Ruošiamės Velykoms: kiaušinių dažymas natūraliais dažais ir įdomiais būdais (foto)

Ruošiamės Velykoms: kiaušinių dažymas natūraliais dažais ir įdomiais būdais (foto) (13)

2016-03-23
Kiaušinių marginimas natūraliais dažais – vienas pigiausių ir paprasčiausių būdų. Vietoj to, kad eitumėte į parduotuvę, nueikite į parką, aplankykite močiutę kaime ar tiesiog pasirauskite savo spintelėse.

Skaityti daugiau »
3 skaniausių kisielių receptai

3 skaniausių kisielių receptai (0)

2016-02-15
Kisieliai – gaivieji, tiršti gėrimai iš vaisių arba uogų, kurie, regis, neatsiejami nuo šv. Kūčių ir Kalėdų stalo. Kada tiksliai buvo pradėti ruošti kisielius dabar jau neįmanoma pasakyti, nors yra žinoma, kad pirmieji kisieliai buvo avižiniai, rauginami. Įdomu, kad kisieliaus pavadinimas kilo iš slavų kalbų („кислый “ reiškia „rūgštus“).

Skaityti daugiau »
Skanūs šildantys gėrimai

Skanūs šildantys gėrimai (0)

2015-11-16
Po sunkios darbo dienos norisi atsipalaiduoti ir sušilti, išgerti ko nors skanaus. Štai keli nealkoholiniai gėrimai, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems.

Skaityti daugiau »

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas