Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2019 m. lapkricčio 17 d.
Laikas 16:42:04

MITYBA » Receptai



Sviestas ghi: skystasis auksas ant jūsų stalo

Sviestas ghi: skystasis auksas ant jūsų stalo (0)

2015-11-09
Karamelės ir riešutų aromato lydytas sviestas ghi gali išgydyti daugybę ligų – tuo tikėjo jau senovės indai. Vedų kultūroje jis vadinamas „maistu smegenims“, kuris ne tik užtikrina fizinę sveikatą, bet ir suteikia dvasinės energijos. Iš tiesų lydytas sviestas ghi yra puikus, sveikas pakaitalas įprastiems riebalams.

Skaityti daugiau »
Kad be druskos nebūtų prėska…

Kad be druskos nebūtų prėska… (0)

2015-10-16
Druska – seniausias ir plačiausiai vartojamas prieskonis pasaulyje. Ji naudojama virtiems, keptiems, šaldytiems, konservuotiems ir kitaip apdirbtiems produktams gardinti. Kai kurie asmenys druskos dedasi papildomai į jau paruoštus patiekalus. Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad žmogaus organizmui druskos per dieną reikia 200 – 280 mg. Deja, daugelis šiuolaikinių pasaulio gyventojų jos suvartoja per daug. Druskos perteklius gali sukelti daugybę sunkių ligų. Kad maistas be druskos nebūtų prėskas, yra alternatyvų…

Skaityti daugiau »
Nepaprastai naudinga – burokėlių gira

Nepaprastai naudinga – burokėlių gira (0)

2015-09-23
Ypač sveikatai naudingos šviežių burokėlių sultys. Joms paruošti tereikia turėti burokėlių ir sulčių spaudyklę. Kai kas dėl skonio burokėlių sultis maišo su kitų vaisių ir daržovių sultimis, deda prieskonių. Itin dera su burokėliais obuolių arba morkų sultys.

Skaityti daugiau »
Vasara stiklainyje: kaip išsaugoti gėrybes žiemai

Vasara stiklainyje: kaip išsaugoti gėrybes žiemai (0)

2015-09-01
Išauginti derlių – tik pusė darbo. Kita pusė – pasirūpinti, kad jūsų triūsas teiktų džiaugsmą jums ir jūsų artimiesiems kaip galima ilgiau. Kaip ruošti atsargas žiemai?

Skaityti daugiau »
Kai gyvenimas pasiūlo citrinų…

Kai gyvenimas pasiūlo citrinų… (0)

2015-08-19
Vasarą troškulį geriausia malšinti natūraliais, gaivias gėrimais, o ne gazuotais gėrimais ir kaloringomis sultimis. Tikriausiai vienas pirmųjų limonadų buvo gaminamas su imbieru ir citrina. Įprasta, kad šie produktai yra šiltų gėrimų sudedamosios dalys, tačiau jie turi ir priešingą – organizmą vėsinantį poveikį. Netikite? Išbandykite šį natūraliai gaivaus imbierinio limonado receptą. Manoma, kad limonadas – tai […]

Skaityti daugiau »
Visa tiesa apie košes: kuri iš jų vertingiausia?

Visa tiesa apie košes: kuri iš jų vertingiausia? (0)

2015-07-27
Jei galvoje košė – tikrai negerai, bet jei ji ant stalo – tiesiog puiku! Košė yra tradicinis daugelio pasaulio virtuvių patiekalas. Totoriška manų „botka“, norvegų košė iš ryžių, anglų avižinė košė, rusiška grikių košė.

Skaityti daugiau »
Žalias maistas: paprasta ir skanu

Žalias maistas: paprasta ir skanu (0)

2015-07-24
Jei bent kelis kartus per savaitę arba dar geriau kartą per dieną žmonės suvalgytų šiek tiek žalio, neperdirbto maisto, jau visai netrukus džiaugtųsi pagerėjusia sveikata. Žalio maisto receptų yra labai daug. Geriausia, kad visi jie leidžia mėgautis ir pajusti tikrąjį maisto produktų skonį!

Skaityti daugiau »
11 priežasčių, kodėl sveika valgyti brokolius (+ receptai)

11 priežasčių, kodėl sveika valgyti brokolius (+ receptai) (0)

2015-07-23
Brokoliai – labai sveikatai naudinga žalios spalvos, kartais net šiek tiek violetinio atspalvio, daržovė. Juos galima virti vandenyje, troškinti garuose arba lengvai apkepinti. Žalių brokolių galima įpjaustyti ir į salotas – tada išliks dar daugiau vitaminų ir mineralų. Brokoliuose gausu vertingų maistinių medžiagų – angliavandenių, omega 3 riebiųjų rūgščių, baltymų, vitaminų A, B grupės, C, E, mineralų (kalcio, geležies, magnio, fosforo, chromo, kalio, mangano), zeaksantino, vandens ir skaidulų. Brokoliai – gana universali daržovė. Jie dera su daugeliu maisto produktų. Būdų, kaip juos skaniai paruošti – devynios galybės. Tačiau abejingų tikriausiai nė vieno nepaliks žaliasis brokolių, indiškas brokolių ir panyro troškiniai arba brokoliais ir mocarela įdarytos keptos bulvės.

Skaityti daugiau »
Vasaros gaiva stiklinėje

Vasaros gaiva stiklinėje (0)

2015-06-24
Gražiausias metų laikas dovanoja gėrybių, kurioms retas gali atsispirti. Kas gali būti maloniau už šalto skanaus gėrimo taurę karštą vasaros dieną. Gaivūs, nekaloringi, malonaus skonio ir kvapo gėrimai leis pasimėgauti maloniu poilsiu, pakels nuotaiką net lietingą dieną ir puikiai atstos kaloringus desertus.

Skaityti daugiau »
Ryškiaspalvių paprikų apsuptyje

Ryškiaspalvių paprikų apsuptyje (0)

2015-06-17
Pasakojama, kad atradęs Amerikos žemynus Kristupas Kolumbas į Europą grįžo nepatenkintas kelione. Jūrininkas tikėjosi nukeliauti į Indiją ir parvežti tuo metu itin vertinamų prieskonių. Tačiau manydamas, kad iš tiesų rado kelią į tolimąją šalį, nusivylė – ten nebuvo jokių prieskonių. Tačiau K. Kolumbas parsivežė nedidelę aitriosios paprikos ankštį…

Skaityti daugiau »

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas