Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2017 m. balandžio 23 d.
Laikas 13:59:14

MITYBA

Apie kalnų gyventojų pamėgtą kalmukų arbatą

Apie kalnų gyventojų pamėgtą kalmukų arbatą (0)

2016-11-17
Kalmukai – santykinai jauna etninė žmonių grupė, kurios didžiąją dalį sudaro vakarų mongolų tautos oiratų žmonės, XVII amžiuje migravę iš Centrinės Azijos į Volgos regioną. Klajoklių gentys gyvenvietes įsirengė kalnų stepių ir taigų sandūroje. Iki šiol Rusijos Federacijos ribose esanti Kalmukijos respublika padalinta į dvi dalis: į rytų žemumas ir vakarų aukštumas, kurias skiria aukštos kalvos.

Skaityti daugiau »
Žalias maistas: paprasta ir skanu

Žalias maistas: paprasta ir skanu (0)

2016-11-16
Ekologiška gyvensena populiarėja kaip ant mielių. Viduramžiais žmonės ieškodavo jaunystės eliksyro. Galbūt XXI amžiuje jį jau rado? Visus domina, kaip išlikti sveikiems ir jaunatviškiems, gyvenant mieste. Didelė oro tarša, transporto priemonių grūstys ir „dirbtinis“ maistas prekybos vietose. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių susižavi alternatyviomis mitybos idėjomis arba bent kruopelytę jų pabando pritaikyti savo gyvenime. Jei […]

Skaityti daugiau »
5 priežastys valgyti nektarinus (+ 3 receptai)

5 priežastys valgyti nektarinus (+ 3 receptai) (0)

2016-11-15
Nektarinai dažnai lieka savo giminaičių persikų šešėlyje, nors nei jų skonis, nei maistinė vertė nėra prastesnė. Prastą reputaciją nektarinai pelnė, kadangi nektarinas yra žmonių sukurtas vaisius, slyvos ir persiko hibridas, todėl, manoma, kad ne toks naudingas…

Skaityti daugiau »
Gervuogė – juodasis miško perlas

Gervuogė – juodasis miško perlas (0)

2016-06-30
Vasarą soduose ir miškuose noksta galybė uogų. Braškės, avietės, serbentai, mėlynės – šių uogų sezono laukia visi. Regis, visai nepelnytai pamirštamas juodasis vasaros perlas – gervuogė. Tamsiai mėlynose, beveik juodose uogose yra kur kas daugiau vertingųjų antioksidantų nei daugelyje kitų gamtos gėrybių.

Skaityti daugiau »
Vasaros skanėstas – naminiai ledai (+ 3 receptai)

Vasaros skanėstas – naminiai ledai (+ 3 receptai) (0)

2016-06-27
Namuose pasigaminti ledų yra lengviau, nei jūs galvojate! Reikia vos kelių ingredientų, kad gautųsi skanus, gaivus ir net visai sveikas vasaros desertas. Kai norėsite pasilepinti patys arba palepinti draugus ar artimuosius, prisiminkite šiuos receptus!

Skaityti daugiau »
8 netikėti maisto produktai, kurių reikėtų vengti vasarą

8 netikėti maisto produktai, kurių reikėtų vengti vasarą (0)

2016-06-23
Valgyti sezoninį maistą yra naudinga ne tik dėl planetos, bet ir dėl pačių žmonių sveikatos. Be to, tai patinka net jūsų piniginei, nes sezoninė produkcija būna pigesnė. Ne visi maisto produktai rekomenduojami valgyti vasarą. Štai keletas tokių maisto produktų, kurių reikėtų vengti šiltuoju metų laiku ir pasiūlymų, kuo juos būtų galima pakeisti!

Skaityti daugiau »
Keisti, bet nepaprastai naudingi augalai

Keisti, bet nepaprastai naudingi augalai (0)

2016-06-21
Dažnai kalbama apie konkrečius maisto produktus, kurie yra itin naudingi sveikatai. Atrodo, kad jų suvalgius turėtų dingti visos ligos, akimirksniu kristi svoris ir netrūkti jėgų bei energijos. Tačiau ar toks maistas, kuris būtų lyg stebuklingas gyvybės eliksyras, egzistuoja? Pasaulyje yra daugybė produktų, kurie priskiriami šiai itin naudingo maisto kategorijai. Kai kurie iš jų labai neįprasti.

Skaityti daugiau »
10 produktų, kurie skatina raumenų, o ne riebalų augimą

10 produktų, kurie skatina raumenų, o ne riebalų augimą (0)

2016-06-20
Daugelis mano, kad pagrindinė svorio augimo priežastis yra angliavandeniai, nors iš tikrųjų kai kurie angliavandeniai yra labai reikalingi. Atidžiai renkantis maisto produktus, jie ne tik nenusės ant liemens ar klubų, bet ir padės sulieknėti. Laikas išsiaiškinti visą tiesą apie angliavandenius ir kuriuos vartoti sveika, o kuriuos – ne!

Skaityti daugiau »
8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai)

8 priežastys valgyti ridikėlių (+ 3 receptai) (0)

2016-06-07
Ridikėliai – viena ankstyviausių daržovių, idealiai tinkanti salotoms. Daugeliui žmonių patinka šios traškios, ryškiaspalvės, aštroko skonio šakninės daržovės, todėl paprastai jos vartojamos žalios. Ridikėliai gali būti apvalūs arba pailgi, skirtingų spalvų – nuo raudonos iki baltos. Jauni, sveiki ridikėlių lapai taip pat valgomi ir juos reikėtų ruošti panašiai kaip špinatus. Jų valgyti žalių nerekomenduojama, nes lapeliai padengti plaukeliais, galinčiais dirginti burnos gleivinę arba kūno odą.

Skaityti daugiau »
Išskirtinio produkto galia

Išskirtinio produkto galia (0)

2016-05-03
Bičių pienelis – vienas iš galingiausių gyvūninės kilmės biostimuliatorių. Tai bičių darbininkių liaukų sekretas, kuriuo iki 3 dienų maitinami bičių darbininkių, tranų vikšreliai, bičių motinėlės vikšrelis ir suaugusi bičių motinėlė.

Skaityti daugiau »

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas