Paieška:
ekologiskas oras

Šiandien 2018 m. lapkricčio 14 d.
Laikas 05:49:36

Alternatyvi mityba » Žalias maistas: paprasta ir skanu

2016-11-16

zalias

Ekologiška gyvensena populiarėja kaip ant mielių. Viduramžiais žmonės ieškodavo jaunystės eliksyro. Galbūt XXI amžiuje jį jau rado? Visus domina, kaip išlikti sveikiems ir jaunatviškiems, gyvenant mieste. Didelė oro tarša, transporto priemonių grūstys ir „dirbtinis“ maistas prekybos vietose. Nenuostabu, kad vis daugiau žmonių susižavi alternatyviomis mitybos idėjomis arba bent kruopelytę jų pabando pritaikyti savo gyvenime. Jei bent kelis kartus per savaitę arba dar geriau kartą per dieną žmonės suvalgytų šiek tiek žalio, neperdirbto maisto, jau visai netrukus džiaugtųsi pagerėjusia sveikata. Žalio maisto receptų yra labai daug. Geriausia, kad visi jie leidžia mėgautis ir pajusti tikrąjį maisto produktų skonį! Siūlome išbandyti ir patiems pasigaminti avižų ir vaisių rutuliukus, veganišką svogūnų duonelę arba troškinį su aitriąja paprika. Garantuojame, būsite nustebinti!

Traškūs avižų ir vaisių rutuliukai

90 g avižų
190 g džiovintų abrikosų
45 g kokosų riešutų drožlių
Bananas
3 šaukštai klevų arba agavų sirupo
2 šaukštai kokosų aliejaus
Šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimas

Į maisto smulkintuvą sudėti avižas ir sumalti. Sudėti kitas sudedamąsias dalis ir susmulkinti iki vientisos konsistencijos. Iš masės suformuoti 12 rutuliukų ir padėti į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų. Laikyti sandariame inde.

100 g apie 330 kcal

Paruošimo laikas: apie 70 min

12 vienetų

Nekepta veganiška svogūninė duonelė

Nedidelė cukinija
Morka
2 svogūnai
60 ml alyvuogių aliejaus
1 – 2 šaukštai sojų padažo
120 ml vandens
165 g linų sėmenų
140 g saulėgrąžų sėklų
0,5 šaukštelio druskos

Gaminimas

Į maisto smulkintuvą sudėti cukiniją, morką, svogūnus, alyvuogių aliejų, sojų padažą, vandenį, druską ir viską sutrinti iki vientisos masės. Sudėti linų sėmenis ir saulėgrąžų sėklas ir išmaišyti. Masę tolygiai paskirstyti ant padėklo ir džiovinti 60 laipsnių temperatūroje 1 valandą, paskui 6 – 8 valandas 40 laipsnių temperatūroje.

100 g apie 211 kcal

Paruošimo laikas: apie 9 val. 15 min

8 – 10 porcijų

Aštrus troškinys (šaltas, bet šildantis)

4 pomidorai
200 g salierų
90 g razinų arba datulių
50 g džiovintų pomidorų
100 g džiovintų grybų
240 ml vandens
120 ml alyvuogių aliejaus
1 – 2 šaukštai citrinų sulčių
2 – 5 skiltelės česnako
70 g bazilikų
Druskos, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį
400 g daigintų pupelių, lęšių arba žirnių
Petražolių puošti

Gaminimas

Viską, išskyrus daigintas pupeles, sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Paskui sumaišyti su pupelėmis. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis. Ką tik paruoštas troškinys bus šiek tiek šiltas (drungnas) nuo elektrinio maisto smulkintuvo. Šilumos pojūtį suteikia aštrūs prieskoniai.

100 g apie 105 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

5 – 7 porcijų


priekavos

Susiję straipsniai


Kiti komentarai

Komentarų nėra.

Komentuoti

*
*

Naujienlaiškis  Naujienlaiškis

Gaukite šviežiausias naujienas du kartus per savaitę!


Mokymu centras ir seminarai

Joga Kaune, meditacija kaune

Mielos dovanėlės moterims




renginiai


Savaitės vaizdelis

Išsiliejusios vasaros spalvos (foto) 0

Aplinkosauginiai filmai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas